Květen známe jako měsíc lásky a v čínské medicíně je to měsíc, kdy bychom měli pečovat o své srdce. Připravila jsem pro vás několik tipů z jógy a apiterapie, dvou oborů, které mne nepřestávají fascinovat.

Mudra Ganesha

Hřbet levé ruky otočíme směrem k hrudníku, ohneme prsty a přidáme pravou ruku, zahákneme prsty. Lokty směřují do stran, páteř protažená, ramena jsou uvolněná a naše ruce držíme před hrudníkem. Můžeme přidat jemný pohyb, s nádechem paže lehce uvolníme, ale necháme spojené. S výdechem se snažíme odtáhnout od sebe, lokty směřují do stran. Opakujte 5x, pak vyměňte ruce a znovu opakujte 5x.

Mantra RAMADASA

Tato mantra harmonizuje naše zdraví, můžete ji poslouchat, přidat se i ke zpěvu: Ra Ma Da Sa Sa Se So Hung

Asana Tající srdce Anahatasana

Tato pozice protahuje přední část těla a paže, rozšiřuje plicní laloky, dopomáhá k hlubšímu dechu a vytváří větší prostor pro srdce. Začneme v pozici kočky na všech čtyřech, protáhneme paže co nejvíce dopředu, aby se co nejvíce protáhla páteř. Pánev se nachází nad koleny, stehna jsou kolmo do podložky, kostrč se protahuje dozadu, hrudní kost směřuje k podložce, čelo se o ni opírá. Dech směřuje do zad, do hrudníku a do podpaží. Pokud máte citlivá kolena, můžete si je podložit dekou, event. opřít hrudník o bolster. V pozici setrvejte 2-5 minut a pak pomalu přejděte do pozice dítěte a položte paže podél těla.

Asana Ryba – Matsjásana variace

Lehněte si na záda s nataženými dolními končetinami a chodidly u sebe, propnuté paže vsuňte dlaněmi pod hýždě. Zatlačte lokty do podložky, zvedněte hrudník nahoru (hrudní záklon). Hlavu zakloňte, oči nechte otevřené. Dýchejte do hrudníku. Variace – nohy pokrčte, použijte cihličku mezi lopatky, oblast pod krkem je volná, paže můžete protáhnout za hlavu, použijte bolster, lehněte si na něj a uvolněte hlavu na podložku.

Mateří kašička
Mateří kašička je unikátní včelí produkt. Je to elixír života a mládí. Včelí královna je krmena mateří kašičkou celý svůj život a dožívá se 4-6 let, zatímco včely dělnice dostávají kašičku pouze 3-4 dny, a pak jsou živeny medem a pylem a dožívají se věku kolem 5-6 týdnů. Mateří kašička je citlivá na teplotu a je důležité dodržovat správné postupy při jejím skladování. Užívat ji můžete v přirozeném stavu, lyofilizovanou nebo ve formě tablet. Užívání mateří kašičky doporučuji konzultovat se zkušeným apiterepeutem.

Zajímají vás podrobnosti? Objednejte si apikonzultaci, vstupte do Jógového klubu https://www.kamilarubesova.eu/e-shop/jogovy-online-klub-s-kamilou/nebo mi napište, co vás zajímá.

0 replies

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuse?
Klidně se přidejte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *