Dokážete si představit, že vaše ruce přestanou fungovat? Jak často vás bolí zápěstí? Spíte v noci klidně nebo se probudíte s oteklýma rukama? Možná si už večer berete prášek, abyste se vůbec vyspala? A co vaše kůže na rukou? Je krásně vláčná a hebká nebo je po víkendové práci na zahradě vysušená a svědí? 

Ptáte se, jak jim i sobě ulevit? 

Mám pro vás několik jednoduchých a osvědčených rad.

  • MASÁŽNÍ PRSTÝNEK SUJOK

Prstýnek můžete využívat, kdykoliv budete mít chvilku času. Noste ho u sebe a masírujte jednotlivé prsty několikrát. Stačí jen prstýnkem přejíždět prsty. Tak jako na chodidlech nebo uších, i na prstech máme akupresurní body pro celé tělo. Toho můžete využít, když nemáte zrovna čas na cvičení.

  • MASÁŽ ZÁPĚSTÍ

Lehněte si na záda, pokrčte kolena, nadzvedněte pánev a ruce položte pod sebe dlaněmi na zem, prsty natažené, palce se dotýkají. Vraťte pánev podložku a proveďte těchto několik cviků.

  • Protáhněte nohy do dálky a chvíli tak zůstaňte.
  • Zvedněte chodidla od podložky, pokrčte kolena a pomalu zakružte koleny na jednu a na druhou stranu.
  • Zvedněte chodidla od podložky, pokrčte kolena, přitáhněte jedno koleno k hrudníku a špičku druhé nohy namiřte k podložce. Potom nohy vystřídejte.
  • Zvedněte chodidla od podložky, pokrčte kolena a střídavě propínejte pravou a levou nohu směrem vzhůru.

Snažte se mít dlaně pod zadečkem co nejdéle, pak opřete chodidla o podložku a pomalu dlaně uvolněte.

  • KOSMETIKA  

Od bolesti zápěstí vám může ulevit masáž hořčíkovým olejem nebo mast s apisinem – včelím jedem. Včelí jed se využívá při problémech s klouby a svaly. POZOR, jde o silný alergen! Proto lidé s nemocným srdcem nebo s alergií na včelí bodnutí musí jeho použití dobře zvážit. Bezpečnou variantou je užívání jedu ve formě mastí. 

Příjemné uvolnění vám může přinést i oblíbená koupel v epsomské soli, kterou můžete doplnit o esenciální oleje. 

Nakonec mám pro vás tip na medový peeling vašich rukou. 

Smíchejte 2 lžičky krystalizovaného medu s 1 lžičkou kvalitního oleje. Směs naneste na čistou a navlhčenou kůži,  2 – 3 minuty jemně masírujte krouživými pohyby a poté omyjte vlažnou vodou. Med odstraní suchou kůži, vaše ruce prokrví a kůži zjemní a vyživí. 

Další cviky pro vaše ruce, masážní prstýnek, recepty, med i olej k hýčkání vašich rukou na vás čeká v online kurzu Hýčkej své ruce. https://www.kamilarubesova.eu/e-shop/hyckej-sve-ruce-online-kurz/

0 replies

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuse?
Klidně se přidejte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *